Zonnepanelen onderhoud

Zonnepanelen zijn de ideale manier om zonne-energie om te zetten in groene stroom en ondertussen ook nog wat te besparen. Als de panelen door gekwalificeerde specialisten zijn geplaatst, kunt u er zeker van zijn dat het systeem optimaal en zonder al te veel problemen zal werken. Toch kunnen tijd en weersomstandigheden ervoor zorgen dat de kwaliteit van de werking van de zonnepanelen minder wordt. Het is belangrijke de zonnepanelen regelmatig te laten reinigen.

Hoe weet u of uw zonnepanelen moeten worden gereinigd?
Zonnepanelen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen die goed moeten worden onderhouden om ze goed te laten werken. Sommige tekenen kunnen wijzen op een probleem:

- Uw zonnepanelen produceren geen elektriciteit meer.
- Uw installatie is minder efficiënt.
- U heeft waterlekken en/of vochtvlekken op uw plafond.

Als eerste is het dan belangrijk te weten dat de zonnepanelen op regelmatige wijze worden schoongemaakt om deze eerste oorzaak van verminderde werking te kunnen uitsluiten.

Bij de Calamiteiten Brigade kunt u rekenen op gekwalificeerde specialisten die uw installatie professioneel kunnen reinigen en onderhouden en u bijstaan met advies betreffende andere eventuele problemen.

Controle van de panelen tijdens de reiniging
Zonnepanelen zijn een van de meest betrouwbare oplossingen om op lange termijn elektriciteit te produceren. Gewoonlijk gaan ze langer dan 25 jaar mee, al kunnen ze ondertussen wel eens beschadigd raken door slecht weer en zware hagel.

Een gebarsten zonnepaneel is extra kwetsbaar en kan het rendement van uw zonne-installatie aanzienlijk doen dalen. Wanneer wij op regelmatige basis uw zonnepanelen onderhouden en reinigen, heeft u tevens een regelmatige check van de zonnepanelen op breuk.

Dankzij Calamiteiten Brigade was het nog nooit zo eenvoudig om de juiste specialist op het juiste moment te vinden. Wij werken samen met gecertificeerde, verzekerde en ervaren vakmensen die zelfs de meest delicate reparaties kunnen uitvoeren.. .

Meer weten over het gebruik van onze zonnepanelen onderhoudsservice? Of wilt u direct een afspraak maken? Contacteer ons!

Bel voor een vrijblijvende offerte