Ontstoppingen

Overal in huis kunnen verstoppingen ontstaan. Want een verstopping kan in iedere leiding zitten. Oud of nieuw. Toch zien we vaak dat verstoppingen vaker op bepaalde plekken in huis ontstaan zoals de keuken en badkamer. Dit komt omdat hier de meeste apparaten zijn aangesloten op het leidingwerk. Denk aan uw wastafel, wc, hangend toilet, douche, maar ook de apparaten die doorgaans in de keuken staan, zoals een vaatwasser of de gootsteen.

Wanneer bijvoorbeeld het water in uw douchebak uitloopt of het toilet na het doorspoelen vol water blijft staan, heeft u vast en zeker last van een verstopping. In de meeste gevallen kunt u dit eenvoudig zelf verhelpen. Maar zit de verstopping dieper onder de grond of heeft u geen idee wat u moet doen, dan is dat is een goed moment om de Calamiteiten Brigade te laten komen voor een ontstopping. Onze specialisten beschikken over speciaal gereedschap en de juiste middelen om uw verstopping op te lossen. U kunt ook bij een verstopping van uw waterleidingen een loodgieter van ons inschakelen.

Enkele goede tips
Ontstoppen kan op verschillende manieren. Een loodgieter gebruikt bijvoorbeeld meestal een manuele pomp of een schraper of het doorspuiten van een leiding. Als dat niet volstaat, moet hij echter zijn toevlucht nemen tot andere producten, materialen of machines die enkel te koop zijn bij professionele handelaars gespecialiseerd in loodgieterij. De hersteltijd varieert van 30 minuten tot 2 uur voor complexere problemen.

Wilt u uw leiding zelf proberen te ontstoppen? Vermijd dan in ieder geval producten die u in de supermarkt vindt en die zogezegd bedoeld zijn om te ontstoppen. Deze producten mogen dan wel nuttig zijn om preventief te gebruiken, maar beschadigen vaak uw leidingnet nog meer en verergeren het probleem. Maak dus geen overbodige kosten en schakel liever een bekwame loodgieter in met de nodige ervaring.

Stelt u vast dat niet alleen uw wc, maar ook uw douche of wastafel verstopt zijn, dan is de kans groot dat er een probleem is met de algemene afvoer van uw woning. Het ontstoppen kan in dat geval gebeuren met een vrachtwagen met hogedrukspoelapparaat indien er geen andere oplossing mogelijk lijkt. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn wel enigszins hoger.

Vertrouw op onze specialisten
Hebt u het zelf geprobeerd, maar geen wondermiddel gevonden? Vertrouw op een bekwame specialist van de Calamiteiten Brigade die snel bij u ter plaatse komt zodat u opnieuw uw dagelijkse comfort terugvindt.

Meer weten over het gebruik van onze dakgoten onderhoudsservice? Of wilt u direct een afspraak maken? Contacteer ons!

Bel voor een vrijblijvende offerte