Schoorsteenveger

De Calamiteiten Brigade veegt overal schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Calamiteiten Brigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Professionele hulp van een schoorsteenveger inschakelen
Ieder jaar moet de brandweer duizenden keren uitrukken voor schoorsteenbranden. Het geeft aan hoe belangrijk het is om uw schoorsteen schoon te houden. Zelf een schoorsteen schoonvegen is bepaald niet eenvoudig! Zeker niet, wanneer u dit vanaf het dak van uw woning wilt doen. Het brengt onnodig gevaar met zich mee en is vaak niet effectief genoeg om de schoorsteen schoon te krijgen. Onze schoorsteenveger helpt u graag verder! Door uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen verkleint u de kans op brand in uw schoorsteen aanzienlijk.

Op welk moment moet ik de schoorsteenveger inschakelen?
Het is vaak voldoende om uw schoorsteen eens per jaar te laten vegen. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? In dat geval kan het slim zijn om De Calamiteiten Brigade tweemaal per jaar langs te laten komen. Zo bent u ervan verzekerd dat u de kachel veilig kunt blijven gebruiken. Veel mensen gebruiken hun kachel voornamelijk in de periode van oktober tot en met maart. Het is om die reden slim om de kachel voorafgaand aan deze periode te laten vegen. Dat wil zeggen dat de kachel in september of oktober onderhouden moet worden. Houd er rekening mee dat de schoorsteen vegen zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk is. Bij gaskachels hoeft u uw schoorsteen echter maar een keer in de twee jaar te laten vegen. Uw schoorsteen al vroeg in het jaar schoon laten vegen raden we af. De kans is groot dat vogels een nest bouwen in uw schone schoorsteen. Hierdoor is de schoorsteen niet geschikt om te stoken als u deze aan het eind van het jaar gaat gebruiken. Daarbij kan er in het voorjaar al een nest in het rookkanaal zitten. De kans is groot dat er in deze periode vogels op het nest actief zijn. Door de schoorsteenveger pas later in het jaar te laten komen hoeft u deze vogels niet te storen. Het verwijderen of verplaatsen van het nest is namelijk wettelijk niet toegestaan.

Meer weten over het gebruik van onze schoorsteenveger? Of wilt u direct een afspraak maken? Contacteer ons!

Bel voor een vrijblijvende offerte