Dakgoot onderhoud

Dakgoot reinigen met onze hulp
Een verstopping van regenpijpen ligt op de loer, wanneer u de dakgoot niet voldoende onderhoudt. Uw dakgoot reinigen is geen eenvoudige klus! Mede door het feit, dat er op een grote hoogte moet worden gewerkt. Niet iedereen vindt dit even prettig. Dat kan het gevaarlijke situaties opleveren. De Calamiteiten Brigade helpt u graag bij het onderhoud aan uw dakgoot. Wij zorgen dat het vuil uit de dakgoot verwijderd wordt, om zo een verstopping van de regenpijpen tegen te kunnen gaan.

Op welke moment uw dakgoot reinigen
Wij raden het woningbezitters aan hun dakgoot in ieder geval eens per jaar te laten reinigen. Dit is wel echt het minimum. Het is vaak al beter om dit zowel in het voor- als najaar te laten doen. Het is echt afhankelijk van de omgeving van uw woning. Als uw woning wordt omringt door bomen, en dan praten we niet alleen over de bomen in uw naaste omgeving, raken de dakgoten sneller verstopt. De kans dat de dakgoot vervuild raakt is in dit geval groter, dan bij een woning in een stad. De maanden voorafgaand aan de herfst worden als de meest geschikte maanden gezien voor het reinigen van de dakgoot. In de herfst komt er veel neerslag op uw dak terecht, waardoor de dakgoot intensief gebruikt wordt. Het hemelwater moet immers snel kunnen worden afgevoerd.

In de herfst vallen er dan natuurlijk ook weer veel bladeren doordat de bomen kaal worden. Het kan dus raadzaam zijn ook in het vroege voorjaar een dakgoot onderhoud te laten plegen. Het is namelijk ook zo dat naast bladeren en kleine takjes die in de dakgoot vliegen, kan hier ook een vogelnestjes worden gebouwd. Een vogelnestje verwijderen is net als het verwijderen van bladeren niet eenvoudig. Door ervoor te zorgen dat de dakgoot in het voorjaar schoon is, wordt de kans hierop verkleind.

Op het moment dat de dakgoot in het voorjaar niet wordt schoongemaakt moeten we later in het seizoen extra werkzaamheden uitvoeren om te controleren op vogelnestjes. Met een camera inspectie kunnen we bekijken of er nog vogels op het nest actief zijn. Mocht dit het geval blijken te zijn, dan is het verstandig om nog even te wachten met het verwijderen van het vogelnest. Zo worden de broedende vogels niet gestoord!

Kosten voor het reinigen van de dakgoot
Er zijn veel facturen van invloed op de prijs van het reinigen van de dakgoot. Het is afhankelijk van uw woning. Denk aan de lengte van de dakgoot, de hoeveelheid vuil in de dakgoot, op welke hoogte bevindt zich de dakgoot enzovoorts. Ook is het niet altijd even gemakkelijk om bij de dakgoot te komen! Dit is ook van invloed zijn op de kosten voor een dakgoot reinigen. Voordat we met deze klus starten, zullen we u hier vanzelfsprekend meer over vertellen en de prijsstelling met u doornemen. Op het moment dat u besluit aan abonnement bij ons af te sluiten voor 1 of 2 x reinigen van de dakgoot per jaar, maken wij uiteraard een aantrekkelijke offerte voor u.

Meer weten over het gebruik van onze dakgoten onderhoudsservice? Of wilt u direct een afspraak maken? Contacteer ons!

Bel voor een vrijblijvende offerte